donderdag 19 augustus 2010

Weer naar school, bijna dan

Het schiet al weer op. Nog een paar daagjes en ook hier gaan de kinderen weer naar school. Om het schooljaar weer met frisse moed te beginnen, heb ik voor Deniz een nieuwe tas voor school gekocht. Hij had nl. een rugzak en deze was toch wel aan de grote kant voor alleen een beker en een appel. Eigenlijk was hij ook wel versleten wat je kon door de bodem haast de krant lezen Nu was Deniz ook tijdens de vakantie jarig dus werd het een van de cadeau's. Bij de dump een "pukkel" gekocht en deze naar zijn smaak wat opgeleukt. Het label van Korps Mariniers heeft hij een aantal jaren geleden van een Marinier gekregen. Dit label heb ik eerder al op een broek genaaid. Toen de broek te klein was moest het label wel gered worden natuurlijk. Verder wilde Deniz zijn naam er wel op. De naam heb ik op vilt geborduurd en toen met de machine vastgezet. Hij kijkt er al echt naar uit om maandag met deze stoere tas naar school te gaan.

zaterdag 14 augustus 2010

Memoryboard

Ik heb enigszins op mijn donder gehad van Stoffenjunkie, omdat ik nogal wat dingen had liggen die niet afwaren en ook niet afkwamen. Het memoryboard was ik vorig jaar in de zomer mee begonnen. Het ging allemaal goed totdat bleek dat ik zo'n 30 cm lint tekort had. Toch snel lint bijgekocht om het af te maken. Helaas bleek het niet dezelfde kleur te zijn dus belandde het in zijn geheel ergens in de hoek.
Tijdens een bezoek van Stoffenjunkie, die dus bijna struikelde over het board, gezocht in laatjes en mandjes en leuke dingen gevonden om het board af te maken. Mooi opgelost met YWYH. Volgende wat nu af moet is een spijkerbroek van Filiz, zo een met een verlaagd kruis. Moet eerst alles afmaken wat er nog ligt voordat ik aan nieuw dingen mag beginnen. Moet eerlijk zeggen, dat valt niet mee want ik wil nog zoveel maken.

vrijdag 13 augustus 2010

handdoeken voor Juttersmarkt

Had ik toch maar iets minder angst voor de computer. Nu moet ik ook zeggen, stel het ook te lang en te vaak uit en dan kom je er ook niet echt in natuurlijk. Had mij gister voorgenomen dat voordat ik andere dingen zou gaan doen ik eerst deze handdoeken op mijn blog moest plaatsen. De handdoeken heb ik geborduurd als voorbeeld voor de Juttersmarkten. De Juttersmarkt is een wekelijkse braderie waar ik samen met Stoffenjunkie een kraam deel.
De namen die erop geborduurd zijn, zijn de namen van mijn nichtjes. Aan het eind van de markt ga ik ze naar hun versturen.

De borduringen komen van Huups. De handdoeken haal ik bij de Hema omdat ze mooie kleuren hebben en van goede kwaliteit zijn. Het formaat is 60x110.