maandag 21 maart 2011

Sneeuwwitje zomerjas Roos 5006

In het kader van de UWYH, nogmaals een Roos 5006 in maat 116. Aangezien er flink geruimd moet worden i.v.m. een verhuizing in juli zullen er nog vele lappen vernaaid moeten worden. De buitenjas is nog niet op, daar heb ik nog een meter van liggen. Heb al wel een ander jassenpatroon gevonden waar ik voor een maat 92 de resterende meter voor kan gebruiken. De gestippelde katoenenvoering is op een klein stukje na wel op. De kleine stukjes ga ik denk ik gebruiken voor andere kleine leuke dingen. Weggooien kan ik nog niet omdat ik er nog wel mogelijkheden voor zie. De knoopjes zijn ook UWYH. Deze kocht ik in Turkije.
De borduurtjes van Sneeuwwitje en de 7 dwergen zijn van Luzia Pimpinella.

Het volgende project is eigenlijk iets wat ik heb laten liggen. Vond het jasje afmaken veel leuker. Nu dus eerst aan mijn tuniek verder, kan hem eigenlijk zo in elkaar zetten. Een bijpassende broek is op de zoom na ook al klaar. Hopelijk lukt het mij deze 2 dingen donderdag af te hebben om weer fris met iets anders te beginnen.

Voor het eerst met het rucheband gewerkt. Heb er verschillende kleuren van liggen. Gaat zeker vaker gebruikt worden.3 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Mooi gemaakt hoor! Ik kwam je berichtje tegen via het Sancho forum.
  Kan jij mij misschien vertellen hoe je dat borduurtje doet met die rucheband?
  En doe jij dat borduurtje gelijk op de stof van de jas zelf of maak je hem apart als applicatie? Ik vind het eerste een beetje eng...
  En hoe valt de jas?
  groetjes! en bedankt voor je reactie (moeder83)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het borduurtje gemaakt op vilt en daarna het rucheband met de applicatie mee vastgestikt. Het jasje valt wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen